poniedziałek, 28 września 2015

Sałatka z kaszy gryczanej i wędzonego łososia

Pomysł z cyklu przegląd lodówki. Coś do pracy co jest zdrowe, sycące i szybko się robi. W sumie dodałam to co wpadło mi w ręce, więc możecie przepis zmodyfikować pod swój gust.

 



SŁADNIKI:

80 gram łososia wędzonego
1 torebka kaszy gryczanej palonej
mały pęczek szczypiorku
mała puszka kukurydzy
3 ogórki małosolne lub kiszone
1 ogórek zielony
nieduża garść natki piertuszki
sól ziołowa lub zwykła
pieprz
oliwa z oliwek
sok z połowy cytryny
 
WYKONANIE:
 
Kaszę gotujemy tak aby była lekko twarda i sypka. Po wystudzeniu dosajemy do niej pokrojonego łososia, ogórki, kukurydzę, szczypiorek, natkę i wszystkie przyprawy. Aby smaki przeszły sałatkę najlepiej jest przygotować rano przed wyjściem z domu lub wieczorem dzień wcześniej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz