piątek, 14 sierpnia 2015

Orzeźwiająca sałatka z arbuza i fety


 
Piątki to ulubiony dzień tygodnia wielu z nas. Dla mnie jest to szczególny piątek, bo... przed 16 dniowym urlopem! :) :) :)
Ze względu na wyjazd trzeba "wyczyścić lodówkę" z produktów, które mogłyby się zmarnować. Dlatego wieczorem, gdy duchota i gorąc w mieszkaniu nie dawały chwili wytchnienia powstała pyszna sałatka. Słodki arbuz i wytrawne dodatki. Orzeźwienie i rewolucja dla kubków smakowych a na koniec lekki chłód mięty... Idealna!
 
 




SKŁADNIKI:

ok. 200 gram arbuza
ćwiartka czerwonej cebuli
1 opakowanie fety
świeżo mielony pieprz
oliwa z oliwek
sos balsamiczny
dwie duże garści mięty


WYKONANIE:

Arbuza pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Ćwiartkę cebuli kroimy w cieniutkie piórka i dodajemy do arbuza. Fetę i pokrojoną miętę wrzucamy do naczynia z arbuzem i cebulą. Przyprawiamy oliwą z oliwek, świeżo mielonym pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Podajemy polane sosem balsamicznym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz